Ambitie werkt voor je zelf

Van ondernemende vrouw….naar ondernemer!

De start van mijn BLOG! Hoe leuk klinkt dat?

Het is toch heerlijk je enthousiasme te delen! En dat ga ik zeker doen!

Ik heb  jarenlang in loondienst gewerkt, waar mij met de paplepel werd ingegoten ondernemend te zijn en in oplossingen te denken. Daar pluk ik nu na velen jaren de vruchten van. Daar ben ik nu achteraf gezien, mijn directeur dankbaar voor.

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik besloten voor mijzelf aan de slag te gaan. Tja en hoe kwam dat? Eigenlijk speelde er 2 dingen. Ik vond dat ik onvoldoende waardering kreeg voor mijn werk en kwam later ook nog eens boven formatief te staan. Zo heet dat, makkelijk vertaald…er is geen plaats meer voor jou. Na 3 maanden treuren, boos zijn, enorm teleurgesteld zijn, kreeg ik een schop onder mijn kont van mijn lieve man en ben aan de slag gegaan.

Ik ben aan de slag gegaan met een activiteit naast mijn werk. Ik was op dat moment elders binnen het bedrijf aan het werk gekomen (herplaatst), maar ik merkte dat ik daar niet de rest van mijn werkzame leven wilde werken.

Na een jaar hard werken, veel uren maken kon ik mijn baas vaarwel zeggen. En dat was best spannend. Na 35 jaar in loondienst te zijn geweest, vanaf januari 2017 helemaal zelfstandig. Mijn eigen onderneming! Dat klinkt te geweldig, en dat is het ook!

Het is natuurlijk heerlijk om je eigen tijd volledig in te plannen. Ik  werkte in de zorg, en daar was altijd wel gedoe over de roosters. En daar ben je dan ineens helemaal van af! Leuk, spannend en toch ook wel een beetje gek. Het gevaar ligt natuurlijk op de loer om eens wat langer s’morgens te blijven liggen. Dus een tip voor iedereen die overweegt voor zich zelf te beginnen?  Weet dat je toch wel een beetje karakter moet hebben!  Plan dus zorgvuldig je agenda. Lig je graag wat langer op bed, werk dan s’avonds wat langer door. Zorg ook voor de nodige rust tussendoor. 8 uur achter elkaar werken is niet verstandig, maar zeker ook niet nodig. Ik las pas ergens dat 80% van wat we doen, behaald word in 20% van onze tijd…Dus ik zorg dat ik die 20% supergoed benut!

Ik heb het geluk dat een groot deel van mijn activiteiten ik vanuit huis werk. Super fijn.

Ik loop nog eens langs de dieren ( ik woon op een boerderij), maar ik merk dat collega’s van mij met kinderen het ook zo ervaren.

Business Woman at home!

Thuis zijn wanneer dit voor het gezin belangrijk is! Zij ervaren ook veel meer rust. Niet meer jachten naar de kinderopvang!

Meer rust in een gezinsleven en toch zelfstandig ondernemer zijn.

Top toch!

En nu kan ik mij voorstellen dat mensen denken…ja ja, maar het is ook leuk. Maar uiteraard wel voor mensen die wel een beetje kunnen doorzetten. Kijk niets in het leven komt aangewaaid, dus een onderneming opstarten ook niet. En omdat ik zag dat er een leeftijd, gezinssamenstelling er dus totaal niets toe doen, ben ik maar daar eens verder in gaan ontwikkelen. Inmiddels help ik ondernemende vrouwen ( maar mannen zijn zeker welkom) met de opbouw van hun onderneming. De stappen die ik ondernomen heb zitten in een geweldig begeleidingsplan verwerkt.

In mijn volgende berichten zal ik hier nog zeker meer over gaan schrijven. Uiteraard ben ik natuurlijk benieuwd of lezers van dit bericht interessant gevonden hebben? Laat een bericht achter? Misschien wil je nog wel veel meer weten over mijn aanpak. Ik start altijd met een vrijblijvend advies gesprek. Zo kan ieder voor zich kijken of ze de uitdaging aan gaan. De uitdaging naar meer plezier in je werk, waardering en meer vrijetijd!

 

 

 

Geplaatst in Bedrijf.