SUPER SATERDAY!!

Het is vandaag alweer vrijdag. Wat gaat de tijd toch snel. Vorige week was ik nog druk! We zouden naar een trainingsdag gaan, maar wat mij vooral bezig hield was dat ik etenspakketten ging inpakken voor “Rise against hunger”!

Zaterdag 15 juli 2017 zijn we dus met  500 collega-ondernemers aan de bak gegaan. Het was een vroegertje!  ‘S morgens om 9 uur stonden we klaar in Nieuwegein. Gezamenlijk hebben we voedselpakketten ingepakt voor mensen die het heel hard nodig hebben in landen waar ze het veel en veel minder hebben dan wij. Hier heb je mogelijkheden, alhoewel niet iedereen dat misschien ook altijd zo ervaart, maar in zeer arme landen is dat dus niet zo.

Ok we stonden klaar en zijn er dan ook echt voor gegaan. Uiteraard met veel enthousiasme, plezier en vol in de actie! “Rise against hunger” de initiatiefnemer was er uiteraard ook en hij vertelde hoe het allemaal ontstaan was. Het meest greep mij toch wel aan dat de rol van meisjes nog veel achterstand heeft. Dat zij nauwelijks naar school gaan en dat zij geld verdienen voor de familie op een manier, waar ik het benauwd van krijg als ik er aan denk!

Wat is het dan toch heerlijk dat wij hier wel kansen hebben! En wat is het toch jammer dat er zoveel mensen, meiden, vrouwen  de kansen laten liggen! Of ziet men ze niet?

Eigenlijk snap ik het ook wel. Ambitie hebben is heerlijk, maar je plannen uitwerken  loopt vaak anders. Regelmatig zie ik dat de omgeving op de ambitie reageert. In eerste instantie vaak ouders, die het beste met je voor hebben en later  familie of vrienden. Vaak gaan we voor vastigheid, een vaste baan, maar wat betekent dat tegenwoordig nog? Want hoeveel mensen werken er nu uiteindelijk vanuit hun passie. Wie heeft er gekozen voor een vak waar zij echt van droomde? En is dit nu nog je droom?  Of zou je toch liever iets anders willen?

Ik in ieder geval wel! Uiteindelijk wilde ik toch heel iets anders en heb mijn kans gegrepen. Ik heb toch heel wat jaartjes in loondienst gewerkt, maar miste zeker de laatste jaren de waardering! Ik was er altijd, ik deed mijn best, keek niet op wat langer werken en schreef daar sowieso niet ieder uurtje voor. En ik ging mij steeds meer afvragen of dat het nu wel was? Uiteindelijk heb ik een andere keuze gemaakt! Heel veilig naast de activiteiten die ik al deed. Mooi is het dan toch dat ik steeds meer kon afstoten om alleen nog te werken met passie! Mijn gevoel volgen, plezier hebben en er echt voor gaan!

Ik ga steeds meer merken dat andere mensen ook op zoek zijn naar meer waardering! Of meer vrije tijd? Ik vraag dan ook altijd aan mensen die met mij willen samenwerken: wat houdt je bezig? Wat zijn je dromen? Waar is je echte passie?

Ik krijg gelukkig steeds meer vrije tijd en wil heel graag iets terug doen, dus ik ben blij dat ik afgelopen weekend iets heb kunnen doen. Uiteindelijk hebben 67500 maaltijden ingepakt en die gaan op transport….naar daar waar het zo hard nodig is…….daar waar de kansen veel en veel minder zijn!

Dat geeft een super goed gevoel!!

Geplaatst in Contributie.