SUCCES is een feestje

In veel boeken lees je en succesvolle mensen zeggen het:

Geniet van je succes, hoe klein ook.

Klopt! Daar ben ik het helemaal mee eens. Hoe klein het succes ook is, geniet er van! Het geeft je de nodige dosis energie om door te gaan. Zeker als je als ondernemer aan de slag bent.  Maar voordat je het succes behaald, is het wel verstandig een duidelijk doel voor ogen te hebben. En als je dat doel  helder hebt….verbindt er dan ook acties aan.  Maak er een plan van aanpak van.

Stap voor Stap!

Want stap voor stap kun je bouw je. Kleine doelen met acties, kunnen je naar je grotere doel brengen.

En dan als aller laatste: maak afspraken met jezelf en houd je daar aan!Het lijkt allemaal zo simpel, maar er zijn altijd wel factoren die een reden kunnen zijn iets niet te doen!

En als dit alles klopt is je “mindset” goed, dan ga je recht op je doel af. Zo ken ik iemand, waarmee ik samenwerk die dat ook helder had. Ze had haar doel kraakhelder, ze wist precies waarom ze het deed en ze ging er voor. Het lijkt dan ook dat de puzzel veel makkelijker gelegd  kan worden.Ze had het voor ogen en het gebeurde. Zij behaalde haar doelen al halverwege de maand, terwijl ze die gepland had voor het einde van de maand.

Er gebeurt dus veel met jezelf wanneer het allemaal duidelijk is. Dus we hebben dat feestje zeker gevierd.  Natuurlijk…het succes vieren!  We hebben er een mooie dag van gemaakt. Aan het eind van de dag genoten van heerlijk eten en drinken.

Voor mij is het allermooiste  het succes van een ander. Mensen helpen hun waarom en het actieplan duidelijk te krijgen en begeleiden naar hun volgende stap!

Proost op een mooie volgende stap!

Geplaatst in Bedrijf.