Mijn Waarom?

Het is heel belangrijk een waarom te hebben als je succesvol wilt zijn. En ja wat is Succesvol zijn? Ik ben van mening dat dat voor iedereen anders is. Dit hangt ook weer samen met je dromen en wensen.

Is dit altijd geld? Nee dat denk ik niet. Ik kan er namelijk enorm van genieten als ik iemand help en daardoor iemand zich kan ontwikkelen en kan groeien!Uiteindelijk hebben we allemaal geld nodig om te leven, en een beetje meer om leuke dingen te doen is ook niet gek. En toch had ik dat allemaal en was ik op een goed moment niet meer gelukkig in wat ik deed.

Ik had een goeie baan bij een grote stichting en was behoorlijk druk. Ik moest daarvoor best lang in de auto reizen, wat mij op den duur wel wat tegen ging staan. Waarschijnlijk had ik dat nog best even vol gehouden als ik het goed naar mijn zin had, maar achteraf gezien had ik dat al enige tijd niet meer. Eigenlijk kom je daar later pas achter, als je andere wegen ingeslagen bent.

Ik heb er destijds voor gekozen in de buurt te gaan werken, maar als snel kwam ik daar in een reorganisatie.

En toen kreeg ik de kans om voor mijzelf wat te gaan beginnen. Werken vanuit huis en wanneer en met wie je wil! Dat klonk leuk, maar is dat ook wel zo! Na wat afwachten en het toch nog niet helemaal goed zien, ben ik uiteindelijk toch van start gegaan.

En Ja het is heerlijk, ik plan inderdaad wanneer, waar en met wie ik aan de slag wil.

Het liefst met mensen die ook met veel plezier willen werken. Die het ook durven te veranderen, die ambitie hebben, ook tijd willen vrij maken om een paar jaar flink er tegen aan te gaan, die open staan om te leren, te ervaren en te ontwikkelen.

Want die reis is namelijk super leuk!

Eigen baas zijn en toch samen werken, je er dus nooit alleen voor hoeft te staan.

Maar dan blijft nog steeds de vraag? Wat is mijn waarom? Waarom ga ik s’avonds wat langer door en waarom werk ik ook wel eens in het weekend…..gewoon omdat ik het leuk vind.

Toen ik besloten had om zelf aan de slag te gaan, ben ik alleen maar dingen gaan doen die ik leuk vind. En mijn waarom is mede daar op gebaseerd. Doen wat je leuk vind! En wat is er niet leuker om mensen te begeleiden die dit ook willen.

Uiteraard wil je financiële zekerheid opbouwen, tuurlijk. Ik wil dat zeker en misschien ook nog wel een beetje meer. Ik heb namelijk nog wat wensen die ik wil vervullen. Naast dat ik wil genieten van het leven, leuke dingen kan doen en de komende jaren hetzelfde wil blijven verdienen, maar wat meer vrijetijd wil hebben,  heb ik her en der wat projecten die ik wil ondersteunen.

Het is toch heerlijk om dat te kunnen doen.  Stil zitten zit niet echt in mijn systeem en wat voor andere betekenen, dat is helemaal geweldig!

Tja dat is mijn Waarom!  Wat is die van jou?

 

 

Geplaatst in Contributie.