Leren is beter worden!

Van trainingsdagen kan ik erg genieten. Ik wil graag van alles leren om zelf beter te worden. Zo ben ik afgelopen zaterdag  naar het westen afgereisd, samen met een collega. Richting den Haag is vanuit Zeeland toch best een stukje, maar achteraf was het weer zo de moeite waard.

De eerste spreker had het over je Waarom? En daar heb ik het ook altijd over met mensen die ik begeleid. Wat is je Waarom? Waarom doe je wat je doet en wat wil je bereiken. Ik merk bij mensen dat dat soms best lastig is. We zijn zo gewend de dingen te doen  die we doen. Een baan waar we dagelijks weer naar toe gaan en onze activiteiten doen die we moeten doen. Gek…als ik het zo schrijf klinkt het helemaal niet uitdagend. En zo is het denk ik ook. Veel mensen zijn hier blij mee en dat is prima, maar ook heel veel mensen zoeken andere uitdagingen. Dat is niet altijd makkelijk, want ja wat is nu eigenlijk je waarom?  Mijn waarom? In een volgend blog kom ik daar op terug.

Het voorbeeld dat gesteld werd op de trainingsdag, was van een echtpaar dat behoorlijk langs elkaar heen leefde omdat de een in de nachtdienst zat en de ander niet. Het gemis om samen dingen te doen die zij leuk vonden, maar vooral ook wat het fysiek voor hen betekende, gaf de ander een boost om het roer om te gooien.

En dat betekent dat je moet doorzetten, discipline hebben en soms ook hard naar jezelf zijn. Want afgelopen zaterdag was het heerlijk weer. We hadden ook kunnen besluiten naar Scheveningen door te rijden, maar we hebben het niet gedaan. Wij wilden gewoon graag naar de training.

En ik ben blij dat ik gegaan ben!

Benieuwd naar mijn Waarom? Lees dan mijn volgende blog!

 

Geplaatst in Bedrijf.