Je leeft NU!

Ik heb mij voorgenomen om veel eigen ervaringen in mijn blog te schrijven. Tenslotte gaat het erover hoe ik (uiteraard samen met anderen) aan het werk ben, In het leven sta en met name waarom ik de dingen doe die ik doe. Ik hoop daar mensen mee te inspireren om eens goed na te denken over hun leven, hun ambities, hun doelen!! Je leeft NU en als je iets wil moet je het NU doen en niet morgen.

Zo kom je allemaal dingen in je leven tegen, waar je eigenlijk niet mee wilt dealen. Maar het gebeurt en het zet je aan het denken, en het geeft mij steeds meer het besef dat, wat ik doe goed is voor mijzelf en mijn naasten, en goed is voor hen met wie ik samen werk.

Ik heb in mijn vorige blog geschreven dat ik veel heb moeten reizen in mijn carrière als leidinggevende. Zeker in de begin periode heb ik daar met super veel plezier gewerkt en heb daar ook met veel lieve collega’s gewerkt. Hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik ook wel redelijk trouw ben in het onderhouden van mijn contacten. Dus ook op de Social media heb ik vrienden uit die tijd. Ik vind Social media geweldig!

Zo kreeg ik laatst een bericht via Messenger van een oud collega, over een oud collega.  Deze oud collega bleek zeer ernstig ziek te zijn. Ik schrok, ik was stil en verdrietig.  Goh zei ze: “hij vind het vast leuk als je belt”!

Ik heb altijd gedacht, die kom ik nog eens ergens tegen, maar een telefoongesprek als gisteren, daar had ik niet bij stil gestaan. Het was super hem weer te spreken, het goede gevoel van die samenwerking kwam weer boven drijven. Inmiddels is hij ook al in een heel ander deel van het land gaan wonen, en ook hij heeft  een nieuwe baan. Uiteraard hebben we gesproken over zijn ziekte proces, wat zeker niet makkelijk was. Maar hetgeen mij zo enorm raakte dat hij het zo naar zijn zin heeft in alles wat hij doet.  Dat hij ook weer op een goede werkplek terecht gekomen was, ambitie heeft en dat de organisatie ook in hem gelooft en veel voor hem in petto heeft.

Ik hoorde hem praten met plezier in zijn stem!

En dat is zo belangrijk! Wat je doet, maakt eigenlijk niet uit, maar doe het NU en met plezier!

Je leeft NU, stel niet uit en volg je hart met alles wat je doet!

Geplaatst in Bedrijf.